5 Dagen - Kaapstad - Inverdoorn Safari - Kaapse Wijnlanden

Het begin van de reis maakt u kennis met Kaapstad, de Moeder Stad van Zuid-Afrika. We bezoeken Kasteel de Goede Hoop, het kleurrijke Cape Malay Quarter, de bruisende Greenmarket Square en het stadspark Company’s Garden. Optioneel kunt u de wereldberoemde Tafelberg op, het herkenningspunt van Kaapstad (weersafhankelijk). De volgende dag rijden we naar Kaap de Goede Hoop, het zuidelijkste puntje van het Kaapse Schiereiland. We vervolgen de reis naar het Inverdoorn Wildreservaat, waar u adembenemde wildtochten maakt in open 4x4 voertuigen onder leiding van deskundige gidsen. Op de terugweg bezoeken we de befaamde Kaapse Wijnlanderijen. U maakt kennis met een aantal kleinschalige Wijnhuizen voor een wijnproeverij. Het is een gebied met indrukwekkende bergen, vruchtbare groene valleien, wijngaarden en boomgaarden vol fruit. Kenmerkend zijn de landhuizen in de zeer herkenbare Kaaps-Hollandse stijl.

Bekijk de hoogte punten van deze reis (klik op + voor meer informatie)

Tafelberg (Optioneel & Weersafhankelijk)

Wie kent de Tafelberg niet? In de zomermaanden is het zonder twijfel een van de meest populaire plekken van Kaapstad. Het is een van de landmarks van de Moederstad, en werd in 2011 uitgeroepen tot "New Wonder of Nature". Er groeien zo'n 1500 verschillende plantensoorten op de Tafelberg (ongeveer evenveel als in heel Groot-Brittannië!) en er leven veel bijzondere dieren zoals de Table Mountain Ghost Frog, die je nergens anders ter wereld tegenkomt. Neem vooral heel veel water mee (ook te koop in de kiosk op de top van de berg), een pet of hoed en zonnebrandcrème. En natuurlijk je camera!

Kaapstad Stads Tour

Een veelomvattende stads tour in Kaapstad

Greenmarket Square ligt in het centrum van Kaapstad. Op zondag na is er elke dag markt, waar u leuke kleding, kunstvoorwerpen en andere souvenirs kunt aantreffen. U bezoekt Kasteel de Goede Hoop en de Compagnie Tuinen door Jan van Riebeeck aangelegd. De Bo-Kaap is een schilderachtig deel van Kaapstad in Zuid-Afrika dat voorheen bekendstond als de Maleisische buurt.Tot slot brengt u een bezoek aan het bekende V&A Waterfront, een gezellig winkelcentrum in de haven van Kaapstad, met een mooi uitzicht op de Tafelberg.

Maartens Guest House

2 x overnachtingen op basis van logies & ontbijt

Maartens Guesthouse bevindt zich in een prachtig modern gestylde villa, gelegen in de rustige wijk Fresnaye. Dit gezellige guesthouse is kleinschalig en telt slechts zeven kamers. De deluxe kamers beschikken over een eigen badkamer en balkon. Het overheerlijke ontbijt wordt geserveerd op de veranda met uitzicht op het zwembad en sundeck, Lionshead en de oceaan. Maartens Guesthouse beschikt verder over een gezellige lounge met honesty bar en gratis wifi voor al haar gasten.

Kaap De Goede Hoop

Het zuidelijkste puntje van het Kaapse Schiereiland

Kaap de Goede hoop is het zuidelijkste puntje van het Kaapse Schiereiland en wordt ook een beetje gezien als de plek waar de Atlantische Oceaan en de Indische Oceaan elkaar ontmoeten. Dat is niet helemaal waar, want dat is een klein stukje verderop, maar deze symbolische betekenis van Kaap de Goede Hoop is wel bewaard gebleven. En er is nog heel veel meer te zien tijdens deze dagtrip naar Kaap de Goede Hoop. Ik breng u er graag naar toe, en vertel uitgebreid onderweg over de historie en bezienswaardigheden.

 

Ceres

Bains Kloofpas - Mitchellspas - Ceres

Onderweg passeert u twee prachtige bergpassen - Bains Kloofpas bij Wellington en Mitchells Pass voor Ceres. Ceres draagt de naam van de Romeinse vruchtbaarheidsgodin. Een passende naam voor Zuid-Afrika's meest belangrijke fruitcentrum met appels, peren, pruimen, abrikozen en perziken. Het dorp wordt omgeven door fruitteelt en in het dorp staan coöperatieve fabrieken die ondermeer fruitsappen maken. De vruchtensappen uit Ceres zijn beroemd in het hele land.

Inverdoorn Wildreservaat

Overnachting op basis van volpension, inclusief wildtochten

Inverdoorn Game Reserve is een park van 10 000 ha gelegen in Ceres. Inverdoorn Game Reserve biedt u een unieke ervaring in het Karoo, omringd door dramatische bergketens met de meest ongelooflijke zonsondergangen en adembenemende wolken 's nachts. Het reservaat herbergt de White Rhino and Giraffe, die uniek zijn voor de West-Kaap en andere grotere dieren. Het Birdlife is overvloedig en er zijn 165 vogelsoorten waargenomen en waargenomen. De 4-sterren safari chalets hebben elk een eigen veranda met uitzicht op een sappige cactustuin, een open haard, airconditioning, een thee- en koffiefaciliteiten en een kluis. Onder leiding van deskundige gidsen maakt u mooie wildtochten in open 4x4 voertuigen in het wildreservaat. 

Kaapse Wijnlanderijen

Beroemd om zijn Wijnboerderijen en Oud-Kaapse Landhuizen

Op de terugweg rijden we richting de beroemde Kaapse Wijnlanderijen met een uitgebreid bezoek aan enkele Wijnboerderijen. Hier kunt u genieten van een wijnproeverij onder leiding van een deskundige 'sommelier', of een bezoek afleggen in de wijnkelders.

La Providence Guest House

Overnachting op basis van logies & ontbijt

La Providence ligt op een werkende wijnboerderij in de prachtige vallei van Franschhoek. Het kleine en luxueuze guest house beschikt over een vijver. De kamers van La Providence zijn elegant ingericht met modern en verfijnd design en interieur. Elke kamer is uitgerust met airconditioning, een minibar en koffie- en theefaciliteiten. Het ontbijt wordt dagelijks geserveerd in de ontbijtzaal of op het terras. Gasten kunnen ontspannen met een drankje in de lounge. Op 5 km afstand zijn een aantal restaurants gevestigd waar u kunt genieten van tal van gerechten. De tuin beschikt over een buitenzwembad, omgeven door ligstoelen. Er is ook een aangrenzende boma waar de gasten rond een open kampvuur kunt zitten. In alle ruimtes is gratis WiFi beschikbaar.

Kaapstad

Terug naar Kaapstad

Vandaag rijden we terug naar Kaapstad. Het einde van een onvergetelijke reis!