Hermanus Tour

Wie Hermanus zegt, zegt walvissen. Althans, dat is de voornaamste reden waarom veel Nederlanders richting dit dorpje gaan. Het prachtige uitgerekte strand, de ontspannen sfeer en inderdaad, de aanwezigheid van walvissen (tussen eind juni en begin december) maakt Hermanus een absolute must tijdens je vakantie in Zuid-Afrika. Vanaf het strand zie je de walvissen al voorbij zwemmen (tip: vergeet je verrekijker niet!), maar veel leuker en spannender is om de boot op te gaan voor een échte close encounter.

Op weg ernaar toe rijden we eerst langs de kustlijn van Gordon's Bay, Pringle Bay en Betty's Bay. In Betty's Bay gaan we naar Stony Point - het "Penguin Nature Reserve". In Hermanus bezoeken we ook de "Old Harbour Museum" en nemen een kijkje in Hemingways Book Shop. Op de terugweg rijden we over de Sir Lowry's Pass met een kort bezoek aan de Houw Hoek Farm Stall. Dit alles helemaal aangepast aan uw eigen tempo en vitaliteit.

Bekijk de hoogte punten van deze tour (klik op + voor meer informatie)

Gordon's Bay

Gordon's Bay ligt in een baai tegen de schone bergen van de Helderberg, met een pittoresk uitzicht, en een promenade met viswinkels, cafés en restaurants. Bikini Beach is populair bij de jongere menigte die hier komen om strandvolleybal te spelen, te zonnebaden en surfen. Tijdens het walvissen seizoen rijden we langs Clarence Drive, een schilderachtige kustweg tussen Gordon's Bay en Betty's Bay.

Betty's Bay - Stony Point - Penguin Nature Reserve

Voor degenen die van pinguïnen houden, zijn de broedplaatsen van de Afrikaanse (of Jackass) Penguins bij Stony Point de perfecte plek om deze schattige en ietwat komische vogels in hun natuurlijke omgeving te bekijken. Een houten wandelpad loopt langs de rand van het broedgebied, waardoor de bezoekers een zicht krijgen op de rotsachtige uitstapjes en zwempinguïns aan de ene kant en de struiken en nesten aan de andere kant. Langs de kust bij Stony Point, zie je ook de bedreigde Whitebreasted, Black and Cape Aalscholvers die dit gebied hun huis hebben gemaakt. 

Hermanus - Walvissen Spotten

Al vanaf het strand zie je de walvissen al voorbij zwemmen (tip: vergeet je verrekijker niet!), maar veel leuker en spannender is om de boot op te gaan voor een echte close encounter. beleven. Want je beseft pas goed hoe indrukwekkend walvissen zijn, als je oog in oog met ze staat. De duur van deze boottocht is normaal gesproken gemiddeld 2 uur. De boot is speciaal ontworpen om maximaal passagierscomfort en superieure stabiliteit te waarborgen. Het zij- en voordek bieden een panoramisch uitzicht wat het spotten van de walvissen ten goede komt. Aan boord kunt u ook drankjes kopen.

 

Old Harbour Museum

Het Old Harbour Museum schildert de geschiedenis van de stad terug tot de dagen waarop walvisjacht nog steeds was toegestaan. Het biedt zowel een openluchtmuseum als een binnenmuseum met een echt walvissengeraamte, en een verscheidenheid aan oude vissersboten en visdrogrekken die dateren uit 1850. De oude haven is in 1970 tot een nationaal monument verklaard. Vergeet niet om de vissershuisje te bezoeken, welke een fotografische tentoonstelling van Old Hermanus tot aan het begin van de eeuw laat zien door afdrukken van glazen negatieven van beroemde fotograaf TD Ravenscroft. 

Hemingways Book Shop

Een zeldzame boekwinkel voor echte boekliefhebbers! Je zult er de meest interessante boeken aantreffen. en is internationaal erkend als een bron van zeldzame, onbereikbare en geselecteerde boeken die niet meer gedrukt worden. De Bookshop van Hemingway is in de New York Times en Lonely Planet Guide opgenomen als een must-see bij het bezoeken van Hermanus
Sir Lowry's Pass

Sir Lowry's Pass werd genoemd naar Sir Galbraith Lowry Cole, gouverneur van de Kaap in 1828. Deze moderne vierbaans weg biedt adembenemde uitzichten over Gordon's Bay, de Holland Hottentot Mountains en de Helderberg op de terugweg naar Kaapstad. We maken een korte stop bij Houw Hoek Farm Stall. Hier kunt u uw hart ophalen uit een selectie van zelfgemaakte pastei, koekjes en taarten, vers gebakken brood, lokale wijnen en manden gevuld met groenten en fruit, alles vers van de boerderijen in de Elgin Valley.