Kaapstad Steden Tour

Kaapstad, Zuid-Afrika’s 'moederstad', is zeker een bezoek waard, er valt zoveel te ontdekken! Ik zorg ervoor dat u deze privétour in uw eigen tempo kunt maken, en de invulling van het programma kunt u zelf met mij in onderling overleg bepalen.

U ervaart de geschiedenis van de stad met een bezoek aan Kasteel de Goede Hoop, het kleurrijke Cape Malay Quarter, de bruisende Greenmarket Square, en het stadspark Company’s Garden. Ook het moderne Kaapstad met het V&A Waterfront ontbreekt niet. Daarnaast bezoekt u de wereldberoemde Tafelberg, het herkenningspunt van Kaapstad (weersafhankelijk & optioneel).

Bekijk de hoogte punten van deze tour (klik op + voor meer informatie)

Tafelberg (Optioneel & Weersafhankelijk)

Wie kent de Tafelberg niet? In de zomermaanden is het zonder twijfel een van de meest populaire plekken van Kaapstad. Het is een van de landmarks van de Moederstad, en werd in 2011 uitgeroepen tot "New Wonder of Nature". TIP: Zeker in de zomerperiode is het aan te raden zo vroeg mogelijk te arriveren om lange wachttijden te vermijden. Er groeien zo'n 1500 verschillende plantensoorten op de Tafelberg (ongeveer evenveel als in heel Groot-Brittannië!) en er leven veel bijzondere dieren zoals de Table Mountain Ghost Frog, die je nergens anders ter wereld tegenkomt. Neem vooral heel veel water mee (ook te koop in de kiosk op de top van de berg), een pet of hoed en zonnebrandcrème. En natuurlijk je camera!

Green Market Square

Het Greenmarket Square is een plein in het centrum van Kaapstad. Hier staan veel historische gebouwen. Het plein is tot nationaal monument verklaard en heeft al sinds de 18e eeuw een marktfunctie en is daardoor de oudste openlucht markt van de stad. Vroeger was het een groenmarkt, tegenwoordig is het een markt met vooral kleding, sieraden en lederwaren. Op zondag na is er elke dag markt, waar u leuke kleding, kunstvoorwerpen en andere souvenirs kunt aantreffen.

VOC Compagnie Tuinen

In 1652 zijn de VOC Compagnie Tuinen door Jan van Riebeeck aangelegd. Het is daarmee de oudste tuin in heel Zuid Afrika. Het oorspronkelijke doel ervan was om de bemanning van passerende schepen verse groenten en fruit te bieden. Tegenwoordig is er een variëteit aan inheemse en tropische planten, struiken en bomen te vinden, een volière en een restaurant. Het is een oase van rust in een grote stad als Kaapstad. Een prachtige plek om over de geschiedenis na te denken, maar ook om simpelweg te genieten van de rust en de kleurrijke bloemenpracht.

VOC Fort - Kasteel De Goede Hoop

Toen Jan van Riebeeck in 1652 in opdracht van de VOC een verversingsstation aan de Tafelbaai stichtte, werd er al snel een fort gebouwd om de manschappen te beschermen tegen de kwalijke ‘bosjesmannen’. Tussen 1666 en 1679 werd dit fort vervangen door een echt Hollands fort, gericht op invallen vanuit zee en dat nu bekend staat als Kasteel de Goede Hoop. In onze ogen is het meer een vesting dan een kasteel, met 5 bastions, kruitmagazijnen en grachten.

Bo-Kaap Malay Quarters

De Bo-Kaap is een schilderachtig deel van Kaapstad in Zuid-Afrika dat voorheen bekendstond als de Maleisische buurt. De buurt ligt aan de voet van de Signal Hill boven de middenstad en is het historische centrum van de Kaap-Maleise cultuur in Kaapstad. De inwoners van de Bo-Kaap zijn meestal afstammelingen van slaven die door Nederlanders en Britten in de 16de en 17de eeuw ingevoerd zijn. Ze waren afkomstig uit andere delen van Afrika, Indonesië, Java en elders in Azië, vooral uit toenmalige Nederlandse kolonies. Hoewel zij als Kaapse Maleisiërs bekendstonden, is de term strikt genomen niet correct, aangezien slechts een klein percentage uit Maleisië afkomstig was

Victoria & Alfred Waterfront

De Victoria en Alfred Waterfront, zoals de Waterfront voluit heet, is de ultieme trekpleister voor toeristen in Zuid-Afrika en mag niet ontbreken op je to-see & do lijstje tijdens je vakantie in Kaapstad. Dit pareltje ligt in het historische hart van de haven van Kaapstad en biedt een prachtig uitzicht op de Tafelberg en Lion’s Head. De Waterfront heeft een ruim aanbod aan luxueuze winkels, maar je vind er ook budgetvriendelijke zaakjes en kraampjes, bijvoorbeeld de Market On The Wharf of de Craft Market. De winkels zijn verdeeld over verschillende overdekte centra, waardoor het ook zeker een aantrekkelijke activiteit is wanneer het minder mooi weer is in Kaapstad.