Kaap De Goede Hoop

Al begint of eindigt uw reis in Kaapstad, maak dan beslist een dagtrip naar Kaap de Goede hoop. Het is het zuidelijkste puntje van het Kaapse Schiereiland en wordt ook een beetje gezien als de plek waar de Atlantische Oceaan en de Indische Oceaan elkaar ontmoeten.

Dat is niet helemaal waar, want dat is een klein stukje verderop, maar deze symbolische betekenis van Kaap de Goede Hoop is wel bewaard gebleven. En er is nog heel veel meer te zien tijdens deze dagtrip naar Kaap de Goede Hoop. Ik breng u er graag naar toe, en vertel uitgebreid onderweg over de historie en bezienswaardigheden.

Bekijk de hoogte punten van deze tour (klik op + voor meer informatie)

Seapoint, Camps Bay en Hout Bay

We beginnen de dag langs de boulevard van Sea Point en de mooie stranden van Camps Bay om vervolgens een korte pauze te maken in Hout Bay. Hout Bay is een idyllisch vissersdorpje met een eigen strand en haven. Op tientallen meters afstand zwemmen de zeehonden in het koude water van de Atlantische Oceaan. Optioneel kunt u hier een boottocht naar de zeehonden kolonie meemaken die ongeveer een uur duurt.    

Chapman's Peak en Noordhoek

De weg die Hout Bay en Noordhoek verbindt heet Chapmans Peak Drive, één van de mooiste bergwegen van Zuid-Afrika. De Chapman's Peak Drive slingert tussen de woeste golven van de westkust en de enorme uitlopers van de Tafelberg door. Een ritje door dit waanzinnige landschap geeft je het gevoel alsof je in een autocommercial zit. Het ongerepte strand van Noordhoek wordt veel gebruikt voor foto-en fimopnames voor aanstaande bruidsparen! Deze route mag je niet missen tijdens je vakantie in Kaapstad!

Scarborough en Kommetjie

Scarborough. Een mooi ongerept slaperig dorpje en gastvrij, Kommetjie is een dorp aan de westkust van het schiereiland. Met ongeveer 3000 inwoners heeft het een rustige landelijke sfeer, die de meeste bewoners willen onderhouden. U zult verbaasd zijn over de immense ongerepte stranden op weg naar Kaap de Goede Hoop

Kaap de Goede Hoop

We bezoeken Kaap de Goede Hoop, wat een onderdeel uitmaakt van de "Table Mountain Nature Reserve". Behalve dat Kaap de Goede Hoop een plek is met een rijke historie (en het leuk is om bij het bord ‘’Kaap de Goede Hoop’’ op de foto te gaan), zijn het vooral de wilde bavianen en struisvogels die voor het grootste enthousiasme onder toeristen zorgen. Hier staat de bekende witte vuurtoren en het bordje waarop staat aangegeven hoeveel kilometer het is van Cape Point naar Amsterdam. 9635 km om precies te zijn. Het uitzicht vanaf dit punt is een goede reden om even te genieten van dit adembenemende uitzicht.

Pinguin Kolonie Boulders Beach

Bekijk een Afrikaanse pinguïnkolonie van dichtbij, tussen de spectaculaire rotsformaties op het strand van Boulders Beach. Hier kun je die perfecte foto van een pinguïn maken terwijl leden van deze grote, op dit strand levende Afrikaanse pinguïnkolonie de oceaan in en uit waggelen. Maar weinig plekken ter wereld bieden zo'n intieme ontmoeting met deze dieren. De pinguïnkolonie begon hier in 1983 met slechts twee broedpaartjes. Nu leven er meer dan 2000 pinguïns in dit gebied. Drie plankenpaden bieden geweldig uitzicht over hun favoriete plekjes op het strand. 

Simon's Town

Simon's Town is een marine haven met prachtige Victoriaanse huizen. Het plaatsje werd vernoemd, naar Simon van der Stel, de Nederlandse gouverneur van de Kaapse Kolonie tussen 1677 en 1699. Van der Stel vond de locatie ideaal voor een haven, vooral voor schepen die tijdens de wintermaanden wilden binnenlopen of een tijdelijke verblijfplaats zochten. U komt ongetwijfeld het standbeeld van de hond 'Just Nuisance' tegen op het Jubilee Square. De hond was een goede vriend van de zeelieden in de periode rond de Tweede Wereldoorlog. De hond heeft na zijn dood zelfs een militaire begrafenis gekregen.

Kirstenbosch Botanische Tuinen

In 1913 werden de Kirstebosch Botanical Gardens aangelegd om alle Zuid-Afrikaanse flora en fauna te waarborgen én te tonen. Je hoeft niet per se een liefhebber te zijn van in- en uitheemse planten: een wandeling door de grote (528 hectares) tuinen is altijd een goed idee. Prachtig!
Er is een 130m lange loopbrug om het 100-jarige bestaan van de tuinen te vieren. Vanwege de structuur en vorm wordt de Canopy Walk ook wel ‘boomslang’ genoemd. De wandeling over de boomslang is geen bezigheid die uren hoeft te duren (het is immers maar 100 meter), maar het is absoluut de moeite waard als je in de tuinen bent om hier overheen te lopen. Rolstoelgebruikers kunnen ook over deze brug heen.